ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η Επανορθωτική Ουρολογία (Reconstructive Urology) αποτελεί μια εξειδίκευση της Ουρολογίας, που έρχεται να αντιμετωπίσει με ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές, λειτουργικές ή ανατομικές διαταραχές του ουρογεννητικού συστήματος που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ασθενών -όπως π.χ. τη στυτική δυσλειτουργία και την ακράτεια των ούρων (σε άνδρες και γυναίκες).

Reconstructive Urology

Στη γυναικεία και ανδρική ακράτεια ούρων, με τον ουροδυναμικό έλεγχο (μια πολύ απλή εξέταση) προσδιορίζεται ο τύπος της ακράτειας. Η εφαρμογή ενδοκυστικά botox για την επιτακτική ακράτεια ούρων, η διουρηθρική έγχυση συνθετικών υλικών και η τοποθέτηση ταινιών ελεύθερης τάσης για την ακράτεια από προσπάθεια και κολπικού πλέγματος για τη διόρθωση της κυστεοκήλης εξασφαλίζουν οριστική θεραπεία, γρήγορα, απλά και με ασφάλεια.

Με την τοποθέτηση ταινιών ελεύθερης τάσης, τεχνητού σφιγκτήρα στην ουρήθρα επιτυγχάνεται οριστική και αποτελεσματική λύση στην ακράτεια ούρων.

Ως προς τη στυτική δυσλειτουργία, η τοποθέτηση ενδοπεϊκής πρόθεσης είναι η πλέον σύγχρονη ασφαλής και αποτελεσματική χειρουργική θεραπεία σε άνδρες που δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή ή έχουν παρενέργειες από αυτήν. Προσφέρει μόνιμο και τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα, ενώ η ικανοποίηση των ανδρών και των συντρόφων τους αγγίζει το 98%.

Οι επεμβάσεις γίνονται με τοπική ή περιοχική αναισθησία και ο ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια ή την επόμενη μέρα.