Πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία

Η Επανορθωτική Ουρολογία, εξειδικευμένο κεφάλαιο της Ουρολογίας, αντιμετωπίζει με επιτυχία λειτουργικές ή ανατομικές διαταραχές του Ουροποιογεννητικού συστήματος, προσφέροντας ποιότητα ζωής στους ασθενείς.

Reconstructive Urology

Δίνει λύση στη στυτική δυσλειτουργία αλλά και στην ακράτεια ούρων ανδρών και γυναικών, με ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές. Με την τοποθέτηση ταινιών ελεύθερης τάσης, τεχνητού σφιγκτήρα στην ουρήθρα και ενδοπεϊκών προθέσεων, επιτυγχάνεται οριστική και αποτελεσματική λύση.

Η τοποθέτηση ενδοπεϊκής πρόθεσης είναι η πλέον σύγχρονη ασφαλής και αποτελεσματική χειρουργική θεραπεία της στυτικής διαταραχής σε άνδρες που δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή ή υφίστανται  παρενέργειες από αυτήν. Προσφέρει μόνιμο και τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα ενώ η ικανοποίηση των ανδρών και των συντρόφων τους αγγίζει το 98%.

Στη γυναικεία και ανδρική ακράτεια ούρων, οι επεμβάσεις γίνονται με τοπική ή περιοχική αναισθησία και ο ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια ή την επόμενη μέρα.  Η εφαρμογή ενδοκυστικά bottox για την επιτακτική ακράτεια ούρων, η διουρηθρική έγχυση συνθετικών υλικών και η τοποθέτηση ταινιών ελεύθερης τάσης για την ακράτεια προσπαθείας και κολπικού πλέγματος για τη διόρθωση της κυστεοκήλης,  εξασφαλίζουν γρήγορα, απλά και με ασφάλεια οριστική θεραπεία.  Με μία απλή εξέταση- τον ουροδυναμικό έλεγχο-   προσδιορίζεται με ακρίβεια, ο τύπος της ακράτειας.

Η Επανορθωτική Ουρολογία δίνει λύση:

Σε διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος, όπως τα στενώματα της ουρήθρας ή της πυελοουρητηρικής συμβολής

Σε συγγενείς ανωμαλίες του ουροποιητικού όπως ο μεγαουρητήρας, τα  εκκολπώματα της ουρήθρας ή της ουροδόχου κύστης

Στα συρίγγια

Στην κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση

Επεμβάσεις αποκατάστασης της μορφολογίας των γεννητικών οργάνων, όπως ο ευθειασμός του πέους και η τοποθέτηση ορχικών ενθεμάτων.

Ανοιχτή πυελοπλαστική σε στένωση της πυελοουρητηρικής συμβολής.

Χειρουργική αποκατάσταση φίμωσης, υδροκήλης, σπερματοκήλης και  κύστης.

Αποκατάσταση του στενώματος της ουρήθρας ως εξής:

Διαστολή ουρήθρας. Ειδικοί καθετήρες (διαστολείς) εισάγονται στην ουρήθρα για να ανοίξουν το στένωμα. Η μέθοδος εφαρμόζεται σε ηλικιωμένα άτομα με μικρό προσδόκιμο επιβίωσης και πολλαπλά προβλήματα υγείας.

Ενδοσκοπική οπτική ουρηθροτομή. Με ειδικό εργαλείο (οπτικός ουρηθροτόμος) κόβεται και διανοίγεται η ουλή. Συνίσταται αν το μήκος του στενώματος δεν ξεπερνά τα 2 εκ.

Ουρηθροπλαστική. Στενώματα της βολβικής ουρήθρας έως  περίπου 2 εκ.  αντιμετωπίζονται με εκτομή του στενώματος και τελική αναστομωτική ουρηθροπλαστική, με ποσοστά ίασης άνω του 90%. Αν το στένωμα έχει μεγαλύτερο μήκος επιλέγεται η αυξητική ουρηθροπλαστική, συνήθως με στοματικό βλεννογόνο, η οποία προσφέρει εξίσου καλά αποτελέσματα.