Δρ. Σπυρίδων Γκούβαλης Χειρουργός-Oυρολόγος-Παιδοουρολόγος
Ο Δρ. Σπύρος Γκούβαλης είναι Χειρουργός Oυρολόγος, εξειδικευμένος στις νεώτερες τεχνικές της ουρολογικής χειρουργικής και στις πιο σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους.

Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε διακεκριμένα πανεπιστήμια και νοσοκομεία της Γερμανίας, όπου ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και κατείχε διευθυντική θέση. Σήμερα, είναι Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ Τιράνων» και συνεργάτης του ΔΘΚΑ Υγεία.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή και ειδικεύτηκε στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου RWTH Aachen. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του σε διάφορους ειδικότερους τομείς της χειρουργικής ουρολογίας,  με έμφαση στην ογκολογική ουρολογία, όπου και διέπρεψε εφαρμόζοντας ριζικές επεμβάσεις με διατήρηση της λειτουργικότητας του οργάνου (όπως μερική νεφρεκτομή, διατήρηση της στυτικής λειτουργίας μετά από ριζική προστατεκτομή) και επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης της λειτουργίας οργάνων, όπως η δημιουργία νεοκύστης σε άνδρες και γυναίκες. Ανέπτυξε ιδιαίτερη δεξιοτεχνία σε επανορθωτικές επεμβάσεις συγγενών ανωμαλιών σε παιδιά και απέκτησε επάξια την ιδιότητα του παιδοουρολόγου.

Έχει συνεργαστεί με πολλά κέντρα της Ευρώπης και Αμερικής στην ανάπτυξη και εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων στη Χειρουργική Ουρολογία, όπως η λαπαροσκοπική και η ρομποτική χειρουργική καθώς και ειδικές θεραπείες, όπως η βραχυθεραπεία του προστάτη- συνεργασίες που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Ο Δρ Γκούβαλης έχει συγγράψει πολλά πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει επίσης συγγράψει κεφάλαια σε ελληνικά και διεθνή εγχειρίδια.

Είναι μέλος πολλών Ιατρικών Εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων.

Ο Δρ. Γκούβαλης είναι αντιπρόεδρος της μη κερδοσκoπικής εταιρίας ΑΚΟΣ, που αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο, διοργανώνει συντεταγμένα δράσεις για ογκολογικούς ασθενείς και αποθεραπευμένους αλλά και διενεργεί πανελλαδικές έρευνες, που αφορούν σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας.