αίμα, ήλιος, καλοκαίρι, περίοδος, πισίνα, ταμπόν

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ και τα ΙΣΩΣ για τις … δύσκολες μέρες

Μπορώ να κολυμπήσω όταν έχω περίοδο;

✔  Αρκεί να χρησιμοποιήσετε ταμπόν που θα τοποθετήσετε αφού απολυμάνετε προσεκτικά τα χέρια σας για να ξεφορτωθείτε μικρόβια και μύκητες.

✔  Αλλάζετε το ταμπόν περίπου κάθε δύο ώρες όταν είστε στην παραλία.

✔  Μην λιαζόμαστε με βρεγμένο μαγιό- και όχι μόνο όταν έχετε περίοδο.

✔  Αλλάζετε ταμπόν μόλις βγείτε από τη θάλασσα.

✔  Μην κολυμπήσετε τις ημέρες της περιόδου χωρίς ταμπόν: αυτές τις μέρες ο γυναικείος κόλπος είναι «ανοικτός» και άρα πολύ πιο ευπρόσβλητος.

✔  Καλό είναι να αποφύγετε το κολύμπι τις δύο πρώτες μέρες της περιόδου όπως και το να καταπονήσετε τον οργανισμό σας κολυμπώντας μέχρι εξάντλησης.

Θα πονέσω περισσότερο μέσα στο νερό και θα «κοπεί» το αίμα;
Δεν υπάρχει σαφής επιστημονική απάντηση και για τα δύο ερωτήματα. Όσον αφορά το δεύτερο- το οποίο μαρτυρούν πολλές γυναίκες- ενδεχομένως να οφείλεται σε σύσπαση των αγγείων όταν έρχονται σε επαφή με το κρύο νερό.

Πώς επιδρούν ήλιος και υψηλές θερμοκρασίες στη ροή του αίματος;
Δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τη ροή του αίματος. Ίσως οι υψηλές θερμοκρασίες να διευκολύνουν τη ροή όχι όμως ότι προκαλούν αιμορραγία.

Να διακόψω την περίοδο τις ημέρες των διακοπών;
Μην επεμβαίνετε στις υποθέσεις της φύσης που καθορίζουν τη ροή του κύκλου σας, ακόμη κι αν αυτό γίνει με τη βοήθεια του γιατρού και με τη λήψη ειδικών σκευασμάτων Και σε κάθε περίπτωση μην το επιχειρήσετε με λαϊκά γιατροσόφια!

Να κάνω σεξ με περίοδο;
Εσείς θα το αποφασίσατε. Οι περισσότερες γυναίκες ακόμη κι αν δεν πονούν, αισθάνονται άβολα. Όμως, να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό, όχι μόνο για λόγους υγιεινής- δηλ. να προφυλάξετε τον εκτεθειμένο κόλπο σας- αλλά και γιατί δεν ισχύει αυτό που θρυλείται περί μη σύλληψης.

Να κάνω σεξ σε θάλασσα ή πισίνα;
Όχι σε πισίνα! Καραδοκούν μικρόβια και βακτήρια. Εξάλλου ο γυναικείος οργασμός σε πισίνα είναι δύσκολη υπόθεση μια και η φυσική λίπανση της μικρής περιοχής είναι σχεδόν μηδενική. Και με την απουσία λίπανσης, υπάρχει ο κίνδυνος να «κολλήσετε» με τον ερωτικό σας σύντροφο και να βρεθείτε σε μπελάδες. Όσο για το σεξ στη θάλασσα, λάβετε έξτρα προφυλάξεις γιατί η άμμος είναι γεμάτη βακτήρια!

Πηγή: akoslife.com