στύση, σεξ, στυτική δυσλειτουργία, ερωτική ζωή, διείσδυση

Ένα πρόβλημα στο σεξ είναι πρόβλημα και των δύο κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Μην το πάρετε προσωπικά, η στυτική δυσλειτουργία του συντρόφου σας, δεν οφείλεται στο ότι σας ποθεί λιγότερο. Συγκρατείστε την οργή και τον θυμό σας και  μην είστε επιθετική γιατί θα αισθανθεί πανικό που θα επιδεινώσει το πρόβλημα. Ο ρόλος σας είναι καθοριστικός προκειμένου ο σεξουαλικός σας σύντροφος ν’ αναζητήσει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα την ιατρική συνδρομή. Η θετική στάση σας θα τον αποφορτίσει ψυχικά: στηρίξτε τον βεβαιώνοντάς τον ότι το πρόβλημα δεν απειλεί τη σχέση σας.

Αν δεν του συμπαρασταθείτε, αν αδιαφορήσετε, αν αποστασιοποιηθείτε ή ακόμη χειρότερα αν είστε επικριτική απέναντί του, μην περιμένετε καμία θετική εξέλιξη. Σκεφθείτε ότι ο άνδρας καταγράφει τη στυτική δυσλειτουργία του ως προσωπική αποτυχία και ίσως επιδιώξει ν’ αραιώσουν οι σεξουαλικές σας επαφές. Κάντε τον να νιώσει ασφαλής και όχι υπό κρίση ή υπό απόρριψη.

Η ερωτική ζωή δεν ταυτίζεται μόνο με τη διείσδυση: ξεκινάει από την ερωτική σκέψη και δεν είναι αγώνας δρόμου. Το σεξ είναι αγχολυτικό και για να παραμείνει δείξτε κατανόηση, υπομονή και ενδιαφέρον. Η επιστήμη προσφέρει τα όπλα για να αντιμετωπίσετε μαζί το πρόβλημα.