ουρολοίμωξη, ούρα, βακτήρια, ουροδόχος κύστη, συχνοουρία

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι τα συμπτώματα δεν προσφέρουν από μόνα τους ασφαλή διάγνωση διότι πολλά από αυτά προκαλούνται σε περισσότερες από μία ασθένειες. Ωστόσο, αν επιμένουν, πρέπει να μάς οδηγήσουν άμεσα στον γιατρό.

Στην περίπτωση της ουρολοίμωξης:

Τα ούρα μυρίζουν δυσάρεστα. Η δυσάρεστη οσμή είναι «αθώα», αν οφείλεται στην κατανάλωση ορισμένων τροφών, οπότε σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να υποχωρήσει μέσα στο 24ωρο.

Πόνος, κάψιμο ή τσούξιμο κατά την ούρηση. Μαρτυρούν ουρολοίμωξη ή την ύπαρξη βακτηρίων στην ουρήθρα ή την ουροδόχο κύστη. Επειδή ο οργανισμός έχει τη δυνατότητα να τα απομακρύνει, για να εξαντλήσετε αυτήν την πιθανότητα, πίνετε άφθονα υγρά, μόλις εμφανιστούν τα συγκεκριμένα συμπτώματα.

Πηγαίνω συνέχεια στην τουαλέτα. Τα βακτήρια ερεθίζουν την ουρήθρα και το εσωτερικό της ουροδόχου κύστη προκαλώντας  διαρκώς την ανάγκη να ουρήσετε.  Και η  συχνοουρία είναι σύμπτωμα λοίμωξης του ουροποιητικού. Μάλιστα, οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα δεν προσφέρουν ανακούφιση.

Ούρα θολά ή με αίμα Όπως και τα καφέ ούρα είναι σημάδια της λοίμωξης.

Πίεση, κράμπες ή πόνος στην πύελο. Ενίοτε, τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε πρόβλημα του πεπτικού ή των νεφρών, ιδίως αν συνδυάζονται με μυϊκούς πόνους και αίσθημα κόπωσης.