ουρολοιμώξεις, νερό, ούρα, αντισηπτικά, ξινόγαλα

Πηγαίνετε στην τουαλέτα μετά το σεξ και όχι πριν τη σεξουαλική πράξη. Μετά το σεξ πρέπει να υπάρχει σημαντική ροή ούρων, τα οποία και θα απομακρύνουν τα βακτήρια που προσκολλώνται στα γεννητικά όργανα. Εάν τα βακτήρια δεν απομακρυνθούν και φτάσουν στην ουρήθρα, θα αναπαραχθούν εύκολα και ταχύτατα και θα προκαλέσουν λοίμωξη. Ακόμη κι αν επισκεφθείτε την τουαλέτα πριν κάνετε σεξ, φροντίστε να πιείτε αρκετό νερό μετά την ερωτική πράξη προκειμένου να ουρήσετε και πάλι.

Πίνετε άφθονο νερό. Καθημερινά τουλάχιστον οκτώ με δέκα ποτήρια. Τα παραγόμενα ούρα, θα παρασύρουν τα μικρόβια και θα τα αποβάλουν από τον οργανισμό.

Μην «κρατάτε» τα ούρα σας.  Αν το κάνετε σε μόνιμη βάση θα απορυθμίσετε τη λειτουργία της ούρησης και θα καταστρέψετε την κύστη σας. Επιπρόσθετα αν τα ούρα παραμένουν στην κύστη, δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον για να αναπτυχθούν  μικρόβια.

Προσοχή στο σκούπισμα. Μετά την ούρηση ή την αφόδευση, πάντα να σκουπίζεστε από τα εμπρός προς τα πίσω για να μην μεταφέρετε μικρόβια από τον πρωκτό στην ουρήθρα και στον κόλπο.

Όχι στα αντισηπτικά μέσα στον κόλπο.

Όχι στα είδη υγιεινής με αρωματικά. Μεταβάλλουν την οξύτητα του κόλπου και την ισορροπία της φυσιολογικής μικροβιακής χλωρίδας.

Όχι σε στενά ρούχα και  συνθετικά εσώρουχα. Δημιουργούν ιδανικές συνθήκες πολλαπλασιασμού των μικροβίων.

Ναι σε ξινόγαλα και πρόβειο γιαούρτι (με πέτσα). Ο γαλακτοβάκιλλός του, προφυλάσσει από ουρολοιμώξεις και κολπίτιδες.